Citymall Almere

Over dit project

In opdracht van Unibail-Rodamco bouwen Dura Vermeer Bouw Hengelo en Imtech Building Services Amersfoort aan een mooier en aantrekkelijker Citymall Almere, het nieuwe gedeelte van Almere Centrum. Hier ligt de focus op het prettiger inrichten van de openbare ruimte, verlichting, straatmeubilair en beplanting.

Object 1:

Een van de toonaangevende objecten in het winkelcentrum is de trap van de parkeergarage op het Forum. Na een uitgebreid engineeringstraject van projectleider Gerrit Schottert van Lumen Solutions met Steve Ramos van Rosco, leverde Lumen Solutions 120 stuks Rosco Custom LitePad RED panelen in de afmetingen van respectievelijk 32 stuks 720mm x 810mm en 88 stuks 826mm x 810mm. Alle panelen zijn volledig IP67 en voorzien van slagvaste materialen. De voorzijde van de trap is voorzien van 48 ingegoten LED-lijnen van 6 meter lengte met een opalen toplaag.

Object 2:

Om de windoverlast in het winkelcentrum te beperken, is een van de belangrijkste projecten de overkapping op het Forum. De windoverlast werd mede veroorzaakt door de stand van het gebouw Lakeside, waarin onder andere restaurant Bobbie Beer is gehuisvest. De overkapping werd tegen dit gebouw aan geplaatst om zogenaamde “valwind” te minimaliseren.

Naast het aanpakken van de windhinder moest de overkapping ook mooi ogen en bijdragen aan de prettige inrichting van de openbare ruimte. Lumen Solutions leverde, na een uitgebreid ontwikkelingstraject met Stefan Verhoef van Invent Design, 268 stuks custom-made RGBW LED-armaturen onderverdeeld in vier- en tweevoudige clusters.

Object 3:

Navolgend op de al uitgevoerde kwaliteitsverbeteringen binnen City Mall Almere is inmiddels de revitalisatie van Blok 2, ofwel “The Jewel” van David Chipperfield Architects in uitvoering gebracht.

Het idee achter revitalisatie was om de shopfronts en de penanten van de winkeliers op te trekken naar een gezamenlijke lijn in plaats van de nu oude getrapte lijn. Hierdoor verbeterde de zichtbaarheid van winkels aanzienlijk en ontstond de mogelijkheid een vernieuwde aantrekkelijke invulling van de gevel te geven.

De  betonnen penanten, te plaatse van de winkelscheidingen, kregen daarbij een uniforme transformatie door ze van een zwart glazen voorzetpaneel te voorzien wat ruimte geeft voor een eenduidige uiting van de handelsnamen van de winkeliers. Vervolgens werd ook de bovengelegen glazen voorzetgevel aangepakt door middel van het aanbrengen van horizontale lichtlijnen welke de overgebleven twee glazen stroken aanlichten.

Na diverse demo opstelling door Lumen Solutions, is er gekozen voor 597 stuks IP65 geclassificeerde CREE barren van DecaLed. Dit product werkt op 240 VAC met een wattage van 40 Watt en heeft een asymmetrische afstraalhoek van 10° x 35°.

Release date:  9 maart 2016
Special guests:  Rosco
Online shop:  Naar project