Impressie: Gantom

Over dit project

Gantom (voorheen Darklight) werd opgericht in het voorjaar van 2010 als fabrikant van effectverlichting speciaal voor de thema en attractie industrie. Zij zijn gespecialiseerd in verlichting in omgevingen met zeer beperkte ruimte waar traditionele theatrale armaturen niet geschikt zijn.

De serie “precision” LED-armaturen werd ontwikkeld met compactheid, veiligheid, modulariteit en gebruiksgemak in het achterhoofd. Hierdoor werden lichtontwerpers in staat gesteld om omgevingen uit te lichten die niet bereikbaar waren met grotere armaturen.

In 2011 is de productlijn fors uitgebreid met zelf ontwikkelde compacte controllers die een dynamisch element toevoegen aan deze armaturen.

In het najaar van 2012 lanceerden ze een nieuwe lijn van producten gericht op de architectuur markt. Deze serie werd Gantom genoemd. De industrie erkende Gantom iQ, een ultracompacte beeldprojector, als hun bruggenhoofd naar de gespecificeerde verlichtingsmarkt. Hun bekroonde producten zijn sindsdien uitgegroeid tot het “geheime wapen” van vele lichtontwerpers en deskundigen uit het bedrijfsleven. Ze worden inmiddels in een breed scala van toepassingen zoals pretparken, musea, bars & clubs, casino’s en reizende attracties over de hele wereld ge├»nstalleerd.

Release date:  9 oktober 2015
Special guests:  Gantom
Online shop:  Naar project