Het Hof van Nederland

Over dit project

Het Hof van Nederland is een museum op de plek waar in 1572, tijdens de eerste Vrije Statenvergadering, de basis werd gelegd voor onze vrijheid. Deze historische vergadering staat centraal, maar ook het verhaal van Dordrecht, als oudste stad van Holland, wordt vertelt. Een verhaal dat onmiskenbaar ook het verhaal van Nederland is; de historie van Dordrecht als staalkaart van de geschiedenis. In dit nieuwe museum beleef je 1572 opnieuw.

Op Koningsdag openden Koning Willem Alexander en Koningin Máxima het Hof van Nederland in Dordrecht door een moderne vertaling van de notulen van de Eerste Vrije Statenvergadering te ondertekenen. Het oude Augustijner klooster is de plek waar in 1572 de basis werd gelegd voor een onafhankelijke Republiek.

Rapenburg Plaza maakte voor het Hof van Dordrecht het lichtontwerp, AV en ShowControl systeemontwerp en verzorgde de installatie en programmering van het AV-licht en ShowControl. Lumen Solutions leverde via Rapenburg Plaza 38 stuks Gantom 4W RGBW Micro Floodlights.

Tentoonstellingsontwerp: XPEX-Amsterdam

Decorbouw: Heijmerink en Wagemakers

Foto’s: Jeffrey Steenbergen

Release date:  14 oktober 2015
Special guests:  Rapenburg Plaza
Online shop:  Naar project