Jaarbeurs Utrecht – Supernova

Over dit project

Supernova is de nieuwe evenementenlocatie van de Jaarbeurs in Utrecht, met vier unieke congreszalen met elk een bijzonder lichtontwerp. Speciaal voor deze opdracht heeft Lumen Solutions custom-made armaturen ontwikkeld.

Op uitnodiging van onze opdrachtgever Imtech Building Service, wist Lumen Solutions van de door Liong Lie Architects aangeleverde tekeningen en visualisaties een lichtontwerp en installatie te ontwikkelen waarmee volledig aan de wensen van de directie van de Jaarbeurs werd voldaan.

70% van de geleverde materialen bestonden uit custom-made armaturen die speciaal voor dit project door Lumen Solutions, in samenwerking met het team van Lagotronic Projects te Venlo zijn ontwikkeld en geproduceerd. Al deze armaturen zijn met de hoogste zorg samengesteld en zijn uitgevoerd met enkel hoogwaardige materialen. Voor de sturing van alle onderdelen is gekozen voor het besturingssysteem van Visual Productions.

Het bijzondere aan dit project was niet alleen het ontwerp, maar ook de doorlooptijd en het opleveringsniveau. In negen weken werd het project volledig opgeleverd. Een dergelijk resultaat in zo’n korte tijd is enkel haalbaar met een strakke voorbereiding en een goede samenwerking tussen de verschillende betrokken partijen.

Release date:  9 april 2016
Special guests:  Imtech Building Services
Online shop:  Naar project