REFERENCE

Reference, Architectural

Cool Kunst en Cultuur, Heerhugowaard (2023)

De kleine zaal van Cool Kunst & Cultuur is voorzien van nieuw warm-dim zaallicht.
Read more >

AMOS /NIS Amsterdam (2023)

In opdracht van AMOS heeft Lumen Solutions de verlichting vervangen van hun verhuurruimtes.
Read more >

Stadsherstel - De Duif, Amsterdam (2023)

Wederom een mooi eindresultaat voor Stadsherstel - De Duif, Amsterdam.
Read more >

World Trade Centre, Rotterdam (2022)

Nieuw multi-color zaallicht voor congreszaal van het WTC
Read more >

Full Of Life sportschool, Campus Diemen-Zuid (2022)

Meer licht en kleur in sportschool Campus Diemen-Zuid.
Read more >

Deltion College, Zwolle (2022)

Full-color zaalverlichting voor de studenten van het Deltion College.
Read more >

Secret Garden, Amsterdam (2022)

Lumen Solutions leverde de materialen voor het geheel herziene verlichtingsplan.
Read more >

Amsterdamse Modern Orthodoxe Sjoel (2022)

Lumen Solutions heeft voor AMOS het lichtontwerp gemaakt, armaturen geleverd inclusief Sjabbat aansturing en programmering.
Read more >

House Of European History, Brussel (2022)

In opdracht van Meyvaert (experts in museum display cases) leverden we de verlichting voor het House Of European History museum.
Read more >

Fulcotheater, IJsselstein (2022)

Oorspronkelijk was de traptredeverlichting in het Fulcotheater blauw aan de ene zijde en rood aan de andere zijde. De vraag was dan ook of wij dat konden evenaren. Natuurlijk!
Read more >

Cool Kunst en Cultuur, Heerhugowaard (2022)

Cool! Lumen Solutions heeft de kantoren, oefenruimtes en garderobe volledig voorzien van LED-verlichting.
Read more >

M-Mediagebouw, Hilversum (2021)

Lumen Solutions heeft in samenwerking met Controllux de gevel van het M-Mediagebouw in Hilversum in kleur gezet. Meerdere RGBA armaturen zorgen voor soms letterlijk alle kleuren van de regenboog.
Read more >

Bijlmer Parktheater (2021)

De Gemeente Amsterdam streeft een stad die zuinig omspringt met energieverbruik. Er wordt gestreefd naar een vermindering van de CO2-uitstaat met 55% in 2030. Een behoorlijke ambitie voor een grote stad. Onderdeel daarvan is het verduurzamen van gebouwen binnen de gemeente en onlangs was het Bijlmer Parktheater aan de beurt. Alle functionele verlichting binnen het gebouw is door Lumen Solutions vervangen voor een gelijkwaardige LED variant.
Read more >

Stadsschouwburg, Haarlem (2021)

Lumen Solutions heeft aan de Stadsschouwburg Haarlem traptreden geleverd voorzien van apart aanstuurbare RGB LED verlichting.
Read more >

World Forum, Den Haag 2021 (2021)

In opdracht van Bremen bouwadviseurs hebben wij de 120w halogeen armaturen onder het balkon van de Koning Willem-Alexander zaal van het World Forum in Den Haag vervangen voor custom W-RGB Moodspots, ontwikkeld en geproduceerd door TDE-Lighttech.
Read more >

Kunsthal Rotterdam (2021)

Voor de belichting van diverse tentoonstellingen was Kunsthal Rotterdam opzoek naar een armatuur dat divers ingezet kon worden, maar ook beschikte over een hoge kwaliteit licht.
Read more >

Amstelkerk Stadsherstel, Amsterdam (2021)

Lumen Solutions heeft de verlichting, aansturing en programmering mogen leveren voor zowel de kantoorruimtes als de evenementenruimte van locatie Amstelkerk, in opdracht van Stadsherstel en OTHArchitecten.
Read more >

Barverlichting, Theaters Tilburg (2021) (2021)

Bij Theaters Tilburg was de bar toe aan een nieuwe ‘look’. Lumen Solutions werd de aangewezen leverancier voor de benodigde materialen.
Read more >

Escape Caffé & Lounge, Amsterdam (2021)

Aan het Rembrandplein in Amsterdam is het gezellige Escape Caffé & Lounge te vinden, waar een ieder binnen kan stappen voor niet alleen een hapje en een drankje, maar ook zeker voor een dansje! De verschillende ruimtes zijn ingericht met een combinatie van sjiek en gezellig, met kleurrijke verlichting. Het is dan ook zeker de moeite waard om er eens naar binnen te gaan!
Read more >

Stadsschouwburg, Utrecht (2021)

In samenwerking met Atelier Willem Noyons is ons gevraagd mee te denken hoe de klassieke kroonluchters in de Hekmanfoyer van de Stadsschouwburg Utrecht voorzien konden worden van een nieuwe lichtbron. Uiteraard met behoud van het lichtbeeld van de originele lichtbron van deze fraaie glazen armaturen uit 1939.
Read more >

Cultuurcentrum Parnassos, Utrecht (2021)

Lumen Solutions heeft in opdracht van Parnassos de bar en de gangen van het klassieke gebouw aan de Kruisstraat mogen voorzien van nieuwe verlichting.
Read more >

Balie verlichting Atrium, Amsterdam (2020)

Samen met Harryvan Interieurbouw hebben wij de informatiebalie van het gerenoveerde Atrium in Amsterdam van een geheel nieuwe ‘look’ voorzien. Met een uniek ontwerp heeft de balie een van veraf strak, maar van dichtbij een speels uiterlijk gekregen.
Read more >

Projectie fietstunnel Mosplein, Amsterdam (2020)

De ontwerpers van Happy Tunnel hadden weer opdracht gekregen om één van de tunnels in Amsterdam van een vrolijker gezicht te voorzien. De vaak grijze betonnen tunnels ogen zeker ’s avonds en ’s nachts alles behalve gezellig. Maar Happy Tunnel brengt daar graag verandering in!
Read more >

STRAAT, Amsterdam (2020)

In de Lasloods op het terrein van de NDSM-Werf is een tentoonstelling te zien van unieke ‘street-art’ kunstwerken. Het lichtontwerp is van De Theatermachine en de technische realisatie uitgevoerd door Lumen Solutions.
Read more >

Staande armaturen Dudokfoyer, Stadsschouwburg Utrecht (2020)

In samenwerking met Atelier Willen Noyons is ons gevraagd mee te denken hoe de klassieke staande lampen in de foyer van de Stadsschouwburg Utrecht voorzien konden worden van een nieuwe lichtbron. Uiteraard met behoud van het lichtbeeld van de originele lichtbron van deze fraaie glazen armaturen uit 1939.
Read more >

Theater Het Kruispunt, Barendrecht (2020)

Lumen Solutions heeft weer een mooi project afgerond waarbij de zaal van Theater Het Kruispunt is voorzien van TW2000 Moodspots, Mini Moodspots en de Moodspot WD800 geleverd door TDE Lighttech. De technische installatie is verricht middels een samenwerking tussen Theater Het Kruispunt, TDE Lighttech en Lumen Solutions.
Read more >

Brug voor de Oosterpoort, Hoorn (2020)

De Gemeente Hoorn heeft Lumen Solutions in 2020 gevraagd de brug voor de Oosterpoort aan te lichten. De vraag was de brug te voorzien van multifunctionele verlichting, waarbij zowel een sfeervolle authentieke verlichting mogelijk was, als gekleurde verlichting bij evenementen. Dit idee is één van de projecten van de gemeente om een aantal spraakmakende gebouwen in Hoorn in het licht te zetten, letterlijk!
Read more >

Cantina Caliente, Amsterdam (2019)

De eigenaar van het restaurant Caliente zocht een nieuwe invulling voor de verlichting van het restaurant en een gemakkelijke aansturing die vanaf de bar geregeld kon worden. Onze collega Mike ging voor hem aan de slag.
Read more >

AFAS Live, Amsterdam (2019)

There has been a lot of work going on in the past couple months at the AFAS Live with a focus on renovation, mainly on a new VIP-entrance and Vide (´balcony´). AFAS Live hopes to achieve something unique with this and therefore also raising the current customer experience to a higher level.
Read more >

Van der Valk Theaterhotel, Almelo (2019)

Lumen Solutions was recently able to arrange the transition from Halogen to LED fixtures for the Van der Valk Theaterhotel, in Almelo.
Read more >

Anne Frank House, Amsterdam (2019)

Lumen Solutions has been able to supply lighting-fixtures for the Anne Frank House, with the purpose of highlighting various important objects including the diary of Anne Frank herself.
Read more >

Museum De Voorde, Zoetermeer (2019)

Lumen Solutions has been approached by artist Emmy Dijkstra to assist her with a creative project connected to the opening of the renewed citymuseum in Zoetermeer.
Read more >

The Scheepvaartmuseum, Amsterdam (2019)

Lumen Solutions has been able to come up with a plan for the dynamic lighting meant to hang in the new checkout- and entrance areas of the Scheepvaartmuseum.
Read more >

Theater Cool Kunst en Cultuur, Heerhugowaard (2019)

Not long ago, Lumen Solutions was able to arrange the transition from Halogen to LED-fixtures for the Cool Kunst en Cultuur theater in Heerhugowaard.
Read more >

Lighting Artwork Biketunnel Zuidas, Amsterdam (2019)

Lumen Solutions has been asked to think about the creative interpretation of a new lighting-artwork in a bicycle tunnel, on the Amsterdam Zuidas.
Read more >

Westland Theater De Naald, Naaldwijk (2019)

Lumen Solutions, who were commissioned by WestlandTheater de Naald, was able to provide the transition from traditional Halogen lighting to modern LED fixtures.
Read more >

De Effenaar, Eindhoven (2019)

Lumen Solutions have, in collaboration with De Effenaar in Eindhoven, been allowed to focus on a new lighting concept and the corresponding implementation of that plan, for a new bar in the concert hall.
Read more >

´t Veluws Zandsculpturenfestijn, Garderen (2019)

Lumen Solutions had the opportunity to work together with ’t Veluws Zandsculpturenfestijn (a sand sculpture event in the middle of The Netherlands) to highlight various sand sculptures.
Read more >

Activiteitenplein, Lichtenvoorde (2019)

Lumen Solutions saw the opportunity to join the thinking about a creative interpretation of the so-called 'Activities Square' in Lichtenvoorde.
Read more >

Rijswijkse Schouwburg, Rijswijk (2019)

Lumen Solutions was lately able to think with, and work on, the lighting-technical concept for the Rijswijkse Schouwburg, a classical theater in Rijswijk.
Read more >

Bijlmer Parktheater, Amsterdam (2019)

Lumen Solutions has been given the opportunity to contribute to a renewed lightdesign for the Bijlmer Parktheater. This project was carried out in collaboration with the municipality of Amsterdam.
Read more >

OnderWaterSafari Natuurmuseum Fryslân (2018)

De OnderWaterSafari presentatie van het Natuurmuseum Fryslân is geheel vernieuwd en daarmee ook de verlichting. Lichtontwerper Koos de Vries maakte hiervoor een nieuw plan en leverde in samenwerking met Lumen Solutions de armaturen.
Read more >

Artwork Anodebol, Barendrecht (2018)

Lumen Solutions was able to participate in an art project in Barendrecht, in order to provide the roundabout with more color.
Read more >

Van Ghentkazerne, Rotterdam (2018)

Lumen Solutions has lately been involved with the helping of the restoration of the Van Ghent-base in Rotterdam, mainly by helping to assist the design a new mural.
Read more >

Historical Museum, Frankfurt (2018)

A while ago, Lumen Solutions was able to help with an art exhibition in Frankfurt, by providing the art with high-quality lighting.
Read more >

Het Kruithuis, Delft (2018)

Lumen Solutions was able to contribute to a new lighting-technical plan for Het Kruithuis in Delft.
Read more >

Amsterdam Light Festival, Amsterdam (2018)

This year, Lumen Solutions was able to help with the technical lighting of an artwork for the Amsterdam Light Festival.
Read more >

Amsterdam Light Festival, Amsterdam (2018)

Lumen Solutions has been given the opportunity to contribute to the technical light-interpretation for a work of art, for the Amsterdam Light Festival.
Read more >

De Roos, Delft (2018)

Lumen Solutions has recently been able to help witht the process of renewal for a Delft icon, ´De Roos´ grain mill.
Read more >

Technical University of Delft, Delft (2018)

Lumen Solutions has been given the opportunity to help the Delft University of Technology with a new lighting-technical interpretation.
Read more >

De Kroon Royal Room, Amsterdam (2018)

Lumen Solutions has been able to join the thinking about a lighting-technical interpretation for the Royal Room, belonging to café / restaurant De Kroon in Amsterdam.
Read more >

Kunstlinie Almere Flevoland, Almere (2017)

In recent times, Lumen Solutions was able to contribute to the lighting-technical interpretation of a new exhibition space for the Kunstlinie Almere, in Flevoland. The new exhibition space in Almere was opened in 2017.
Read more >

TivoliVredenburg, Utrecht (2017)

Lumen Solutions has been able to help TivoliVredenburg by contributing to the lighting-technical interpretation of the concert hall.
Read more >

House of European History, Brussel (2017)

Lumen Solutions has recently been able to provide a new, historical museum in Brussels with custom-made special lighting.
Read more >

De Kroon, Amsterdam (2016)

Lumen Solutions received the opportunity to show its expertise and help café / restaurant De Kroon with a professional lighting plan.
Read more >

Project "Aura", Utrecht (2016)

A while ago, Lumen Solutions has been given the opportunity to contribute to the lighting design of a beautiful art project, around the Utrecht Central station.
Read more >

Armin Only Embrace World Tour, Amsterdam (2016)

Lumen Solutions has been given the opportunity to think alongside with the producers of the tourshow of one of the world´s greatest DJ´s Armin van Buuren, on a lighting technical level. The Armin Only Embrace World Tour started in the Ziggo Dome in Amsterdam, on the 6th and 7th of May 2016.
Read more >

Sir Adam Hotel, Amsterdam (2016)

Lumen Solutions has been able to further assist the Sir Adam Hotel, in Amsterdam, with an implementation of a new lighting concept.
Read more >

Atlas Theater, Emmen (2016)

Lumen Solutions recently collaborated with the Atlas Theater in Emmen to provide it with a professional interior design for two theater halls.
Read more >

TivoliVredenburg, Utrecht (2016)

Lumen Solutions has been able to help develop a new visual interpretation for TivoliVredenburg, the concert hall in Utrecht.
Read more >

De Bijenkorf, Amsterdam (2015)

Lumen Solutions was recently able to make a lighting-technical contribution to a new art project in De Bijenkorf in Amsterdam.
Read more >

Het Hof van Nederland. Dordrecht (2015)

Lumen Solutions has recently been able to show its expertise by thinking alongside with the cultural museum in Dordrecht, for a new lighting-technical interpretation.
Read more >

Project 'Supernova', Utrecht (2013)

Lumen Solutions has been given the opportunity to help with the lighting for a new event location at Jaarbeurs Utrecht, called 'Supernova'.
Read more >

Citymall Almere, Almere (2013)

Lumen Solutions has recently been given an opportunity to show its expertise with a challenging project concerning a public shopping center called the Citymall, in Almere.
Read more >

Fox Theater, Hoofddorp (2012)

A while ago, Lumen Solutions was given the opportunity to help with the lighting-engineering of the new Fox Theater in Hoofddorp.
Read more >

Studio59, Veghel (2012)

Lumen Solutions was recently able to equip Veghel's new lunch and lounge room, called Studio59, with a high-quality lighting installation.
Read more >

AFAS Circustheater, Den Haag (2011)

Lumen Solutions has recently been invited to join the thinking proces about a new lighting-technical interpretation of the AFAS Circus Theater in Scheveningen.
Read more >