REFERENCE

Reference, Architectural

AFAS Live Amsterdam (2019)

Afgelopen week is de kick-of geweest van de nieuwe VIP-entree en Vide van AFAS Live. Deze nieuwe ruimte geeft een prachtig uitzicht op de Boulevard en maakt unieke settings mogelijk.
Read more >

Van der Valk Theaterhotel Almelo (2019)

Lumen Solutions heeft de vervangings- armaturen van Halogeen naar LED mogen verzorgen voor Van der Valk Theaterhotel Almelo.
Read more >

Anne Frank Huis Amsterdam (2019)

Lumen Solutions heeft aan de Anne Frank Stichting lichtarmaturen mogen leveren ten behoeve van het uitlichten van onder andere het dagboek van Anne Frank.
Read more >

Stadsmuseum Zoetermeer (2019)

Lumen Solutions is benaderd door de kunstenares Emmy Dijkstra omdat zij een opdracht had een ontwerp te maken voor een projectie i.v.m. de opening van dit museum.
Read more >

Het Scheepvaartmuseum Amsterdam (2019)

Lumen Solutions heeft in samenwerking met de Firma Kuijpers een plan bedacht voor een dynamische licht invulling voor het nieuwe kassa & entree gebied. In deze ruimten is gebruik gemaakt van 14 stuks custom made LumoTubo buizen van 40mm doorsnede. Deze tubes zijn voorzien van RGBW led's en stralen 350º rondom licht ui
Read more >

Theater Cool Kunst en Cultuur Heerhugowaard (2019)

Lumen Solutions heeft de vervanging van Halogeen naar LED mogen verzorgen voor Theater Cool Kunst en Cultuur. De zaal is uitgevoerd met TDE Moodspot WD2400
Read more >

Lichtkunstwerk fietstunnel - Amsterdam Zuidas (2019)

Sinds begin maart 2019 is de fietstunnel onder de Beethovenstraat opgesierd met een fraai lichtkunstwerk. Het bezorgt fietsers een prettige en verrassende ‘begeleiding’ onder het autoverkeer door, pal langs de bouwplaats van het WTC. Iedereen die langs het kunstwerk fietst zorgt er voor dat het kunstwerk aangaat waardoor de kleuren met je “meefietsen”. In deze tunnel ben je nooit alleen, maar altijd even samen met het licht.
Read more >

Westland Theater De Naald (2019)

Lumen Solutions heeft voor het Westland Theater de Naald een LED vervanging mogen leveren ten behoeve van het zaallicht in de grote zaal. Na testen met verschillende armaturen en LED bronnen is er gekozen voor de Anolis Ambianne RGBW inbouw LED armaturen
Read more >

LED bar Effenaar Eindhoven (2019)

Lumen Solutions heeft in samenwerking met de techniek afdeling van de Effenaar te Eindhoven een plan bedacht voor een dynamische licht invulling van de nieuwe Bar in een van de twee zalen.
Read more >

’t Veluws Zandsculpturenfestijn (2019)

Vanaf 12 april t/m 2 november start het Zandsculpturenfestijn in de Veluwe met als thema “Reis om de wereld”. Waarbij er diverse zandsculpturen gemaakt zijn van bekende gebouwen over de gehele wereld.
Read more >

Plein Lichtenvoorde (2019)

In samenwerking met Frontline Audio & Vision hebben we 18x Studio Due terra 5 – 4000° armaturen geïnstalleerd op een plein in Lichtenvoorde.
Read more >

Rijswijkse Schouwburg Moodspots Kleine zaal. (2019)

Lumen Solutions heeft voor de Rijswijkse Schouwburg een uitbreiding mogen leveren ten behoeve van het zaallicht van de kleine zaal.
Read more >

Bijlmer Parktheater Amsterdam (2019)

In opdracht van de Gemeente Amsterdam hebben we recentelijk de tien jaar oude gevelinstallatie vervangen voor meer dan 170 RGBW led armaturen. We hebben hier gekozen voor de Archworks Arcshine6, de prijs kwaliteitsverhouding was precies waar de gemeente naar op zoek was.
Read more >

Kunstwerk Anodebol (2018)

Anode Energie heeft in samenwerking met kunstenaar Saskia Laurent en de architecten van USE Architects het kunstwerk “Anodebol” gecreëerd op een rotonde in Barendrecht. De energie bronnen zon en wind als inspiratie zullen er dynamisch ogende zeilen te zien zijn. 's Nachts worden de zeilen verlicht met een warm licht. De geprojecteerde kleur, zal representatief staan voor de energiebron welke het meeste energie heeft opgewekt die desbetreffende dag.
Read more >

Wand schildering van Ghendtkazerne Rotterdam (2018)

Op het terrein van de thuisbasis van de mariniers in Rotterdam is in de zomer van 2018 een metershoge- en lange muurschildering onthuld…. Het kunstwerk is een onderdeel van de opknapbeurt die de Van Ghentkazerne aan het Toepad krijgt. "De lege, grijze muren riepen bijna om verfraaiing", aldus een woordvoerder.
Read more >

Tentoonstelling Museum Frankfurt (2018)

Begin 2018 heeft beeldend kunstenaar en maquettebouwer Herman Helle een enorme maquette gebouwd met bijzondere materialen voor en van de stad Frankfurt. Lumen Solutions heeft de armaturen mogen leveren in opdracht van WG Theatertechniek. Het model van Frankfurt te zien in het Historisch Museum in Frankfurt.
Read more >

Kruithuis Delft (2018)

Het Kruithuis aan de Delftse Schie is een voormalig opslagpand voor buskruit. Tegenwoordig doet het dienst als onderkomen voor de scoutingregio Delfland. Het Kruithuis werd in 1660 ver buiten de stadsmuren van de stad Delft gebouwd na de Delftse donderslag, de ramp met het oude kruithuis in 1654. Het is gebouwd naar een ontwerp van Pieter Post en bestaat uit een poortgebouw met het wachthuis Kortegaard, verbasterd vanuit de Franse naam ‘Corps de Garde’ en een pak- en kuiphuis, waar het buskruit werd gewogen en verpakt. De twee kruittorens staan in het midden van de vijver. Het complex is ommuurd en van een slotgracht voorzien.
Read more >

Amsterdam Light Festival (2018)

De lichten staan aan op het Amsterdam Light Festival. In de line-up van dit jaar o.a. het stuk van designer Gali May Lucas 'geabsorbeerd door licht' Dit kunstwerk trekt vanaf nu tot januari bezoekers te voet, met de fiets of per boot naar de Amsterdamse Hermitage.
Read more >

Delftse Molen de Roos (2018)

De Roos is de enig overgebleven molen van de 18 molens die ooit in Delft hebben gedraaid. Nu is de Roos een bruisend, open en werkend icoon van Delft, waar je Ambacht, Techniek, Geschiedenis & Cultuur beleeft. Elke week maalt de Roos op de kracht van de wind biologisch graan tot meel.
Read more >

TU Delft (2018)

Kort geleden heeft Lumen Solutions weer een mooi project opgeleverd. Wij werden benaderd door TU Delft om mee te denken over het concept. Het idee was om met lichtlijnen meer sfeer te creëren in de zaal.
Read more >

Royal Room de Kroon (2018)

De Royal Room is een nieuwe zaal aan het Rembrandtplein in Amsterdam en kan gehuurd worden voor recepties, privéfeesten/diners, seminars, productpresentaties, vergaderingen etc.
Read more >

Expositieruimte Kunstlinie Almere Flevoland (2017)

In 2017 is de nieuwe tentoonstellingsruimte van Kunstlinie Almere Flevoland geopend.
Read more >

TivoliVredenburg kiest voor Anolis Ambiane (2017)

Na het testen van diverse armaturen heeft TivoliVredenburg gekozen voor de Ambiane RGBW.
Read more >

Museum House of European History (2017)

In 2017 is het nieuwe museum HoEH geopend in Brussel, het vrij toegankelijk museum is opgericht om meer te vertellen over de geschiedenis van Europa te vertellen.
Read more >

De Kroon in Amsterdam (2016)

Een mooi klassiek interieur, uitgelicht met Artecta & Gantom One armaturen.
Read more >

Kunstwerk "Aura" Utrecht (2016)

In opdracht van PolyLester heeft Lumen Solutions de verlichting verzorgt voor dit prachtige kunstwerk “Aura” op het Forum tegenover het Stadskantoor te Utrecht.
Read more >

Alda Events - Armin Only Embrace World Tour (2016)

6 & 7 mei 2016 is de Armin Only Embrace World Tour van start gegaan in de Ziggo Dome te Amsterdam.
Read more >

Sir Adam Hotel Amsterdam (2016)

Lumen Solutions heeft in samenwerking met Bekhuis lichtprojecten het Sir Adam Hotel van lichtarmaturen voorzien.
Read more >

Zaallicht Theater Emmen (2016)

Lumen Solutions heeft in opdracht van Kropman Installatietechniek de zaallichtarmaturen geleverd voor de grote en kleine zaal in het nieuwe theater in Emmen.
Read more >

Led lijnen Tivoli Vredenburg (2016)

Lumen Solutions heeft in TivoliVredenburg diverse LEDlijnen als accentverlichting geïnstalleerd.
Read more >

Kunstproject Bijenkorf Amsterdam (2015)

Gabriel Lester's "Skyline of the Recurring Dream" Gemaakt in opdracht van Bijenkorf Amsterdam en het Rijksmusum.
Read more >

Het Hof van Nederland Dordrecht (2015)

Het Hof van Nederland is een museum op de plek waar in 1572, tijdens de eerste Vrije Statenvergadering, de basis werd gelegd voor onze vrijheid. Deze historische vergadering staat centraal, maar ook het verhaal van Dordrecht, als oudste stad van Holland, wordt vertelt. Een verhaal dat onmiskenbaar ook het verhaal van Nederland is; de historie van Dordrecht als staalkaart van de geschiedenis. In dit nieuwe museum beleef je 1572 opnieuw. Op Koningsdag openden Koning Willem Alexander en Koningin Máxima het Hof van Nederland in Dordrecht door een moderne vertaling van de notulen van de Eerste Vrije Statenvergadering te ondertekenen. Het oude Augustijner klooster is de plek waar in 1572 de basis werd gelegd voor een onafhankelijke Republiek. Rapenburg Plaza maakte voor het Hof van Dordrecht het lichtontwerp, AV en ShowControl systeemontwerp en verzorgde de installatie en programmering van het AV-licht en ShowControl. Wij leverden via Rapenburg Plaza 38 stuks Gantom 4W RGBW Micro Floodlights.   Tentoonstellingsontwerp: XPEX-Amsterdam Decorbouw: Heijmerink en Wagemakers Foto's: Jeffrey Steenbergen
Read more >

Jaarbeurs Utrecht - Supernova (2013)

Jaarbeurs Utrecht project Supernova Supernova is een nieuwe evenementen locatie van Jaarbeurs Utrecht. Vier unieke congreszalen met een bijzonder opvallend lichtontwerp. Wij hebben speciaal voor deze opdracht, custom-made armaturen ontwikkeld. Supernova geeft een nieuwe dimensie aan uw congres of event in een bijna buitenaardse ambiance. Op uitnodiging van onze opdrachtgever Imtech Building Service, wisten wij van de door Liong Lie Architects aangeleverde tekeningen en visualisaties een lichtontwerp en installatie te ontwikkelen waarmee volledig aan de wensen van de directie van de Jaarbeurs werd voldaan. 70% van de geleverde materialen bestonden uit custom-made armaturen/concepts die speciaal voor dit project door ons, in samenwerking met het team van Lagotronics Projects te Venlo zijn ontwikkeld en geproduceerd. Waaronder o.a.: · 350 mtr. ingegoten ledlijnen · 23st. plafond armaturen variërend van Ø 2mtr. tot Ø 6mtr. · 40 lichtstaven Ø 10cm variërend van 0,45mtr. tot 1,2mtr. in lengte · 2 matrix-wanden van resp. 2070 RGB pixels en 1500 RGB pixels Al deze armaturen/concepts zijn zelf met de hoogste zorg samen gesteld en zijn uitgevoerd met enkel hoogwaardige materialen.Voor de aansturing van alle onderdelen is door ons gekozen voor het besturingssysteem van Visual Productions. Het bijzondere van dit project was niet alleen vanwege het ontwerp, maar ook door de doorlooptijd en het opleveringsniveau. In negen weken werd het project totaal opgeleverd. Een dergelijk resultaat binnen zo’n korte doorlooptijd is alleen maar haalbaar met een zeer strakke voorbereiding en een goede samenwerking tussen de verschillende betrokken partijen, waaronder Imtech Building Service (E), Lagotronics Projects (productie), FULL AVL (besturing) en Bekhuis lichtprojecten (installatie). Hieronder een kort overzicht van de toegepaste materialen. Ledproducten: 153 mtr. Ingegoten gebogen ledlijnen 7,5cm breed met opale toplaag 207 mtr. Ingegoten rechte ledlijnen 10cm breed met opale toplaag 2400 mtr. DecaLED Flex HD SC Warm White 120LED p/m 24V 260 mtr. DecaLED Flex, Red 60 LEDs p/m 12V 9 st. DecaLED Controller 2 for 12V applications 106 st. DecaLED Controller 3 for 24V applications 4040 st. DiGi Dot® RGB Module 3 12V DMX 80 st. DecaLED Downlight 24W, warm white met Dimbare driver 24W 30 st. ROSCO Miro Cube WNC + Miro Track Adapter - Black Besturing: 19 st. Visual productions - CueCore solid-state lichtcontroller 7 st. Visual productions - B-station wandbediening 1 st. Visual productions - IoCore 8input-8output module 2 st. Visual productions - DMX-512 Splitter 3 st. Cuelux Pro server incl. Cuelux ProSoftware Met deze locatie maakt de Jaarbeurs te Utrecht een onuitwisbare indruk op de bezoekers. "Supernova" is dé ontmoetingsplek van Nederland waar u kennis deelt en vermenigvuldigt.
Read more >

Citymall Almere (2013)

Outdoorproject Bestaande uit twee delen: de luifel en de winkelpanden.   Deel 1 - Luifel In opdracht van Unibail-Rodamco bouwen Dura Vermeer Bouw Hengelo en Imtech Building Services Amersfoort aan een mooier en aantrekkelijker Citymall Almere (het nieuwe gedeelte van Almere Centrum).  Eén van de belangrijkste projecten om windoverlast in het winkelcentrum te beperken is de overkapping op het Forum. De windoverlast werd mede veroorzaakt door de stand van het gebouw Lakeside, waarin onder andere Restaurant Bobbie Beer is gehuisvest. De overkapping werd tegen dit gebouw aan geplaatst, om de zogenaamde 'Valwind' te minimaliseren. Naast het aanpakken van de windhinder is er een focus op: het prettiger inrichten van openbare ruimte, verlichting straatmeubilair en beplanting. Na een uitgebreid engineeringstraject van Projectleider Gerrit Schottert  met Stefan Verhoef van de firma InventDesign te Amsterdam leverde wij 268st. custom made RGBW LED-armaturen onderverdeeld in vier- en tweevoudige clusters. Deel 2 - Winkelpanden Navolgend op de al uitgevoerde kwaliteitsverbeteringen binnen City Mall Almere is inmiddels de revitalisatie van Blok 2, ofwel “the Jewel” van David Chipperfield Architects (Londen), in uitvoering gebracht. Het idee achter deze revitalisatie is om de shopfronts en de penanten van de winkeliers op te trekken naar een gezamenlijke lijn in plaats van de huidige getrapte lijn. Hierdoor zal de zichtbaarheid van de winkel aanzienlijk worden verbeterd en ontstaat de mogelijkheid een vernieuwde aantrekkelijke invulling van de gevel te geven. De betonnen penanten, ter plaatse van de winkelscheidingen, zullen daarbij een uniforme transformatie ondergaan door ze van een zwart glazen voorzetpaneel te voorzien wat ruimte zal geven voor een eenduidige uiting van de handelsnamen van de winkeliers. Ten slotte wordt ook de bovengelegen glazen voorzetgevel aangepakt door middel van het aanbrengen van horizontale lichtlijnen welke de overgebleven twee glazen stroken zullen gaan aanlichten. Na een uitgebreid engineeringstraject van projectleider Gerrit Schottert, is er na diverse demo opstellingen gekozen voor 597st. IP65 geclassificeerde Cree barren van DecaLed. Dit product werkt op 230 VAC met een wattage van 40W en een stralingshoek van 10° x 35° (asymmetrisch).
Read more >

Fox Theater, Hoofddorp (2012)

Wij hebben de opdracht gekregen voor levering van de gehele lichttechnische installatie voor het nieuw te bouwen reistheater van Fox Reizen te Hoofddorp. Kenmerkend is het groene karakter. Voornamelijk zullen LED producten geleverd worden. De opdracht werd gegund aan de firma Hulskamp; van lichtontwerp tot rondhorizon met hoogwaardige HD rondom-projectie aangevuld met een superieur geluidssysteem In de afgelopen zomer heeft Hulskamp in haar TV studio een ‘proof of concept’ geleverd aan de opdrachtgever, waarna de reacties zeer positief waren, mede door gebruik te maken van energiezuinige LED armaturen. Wij hebben hier een positieve en uitgebreide invulling aan kunnen geven! De levering bestaat uit: - Een omvangrijk pakket Prolyte truss materialen in combinatie met Verlinde Stagemaker D8+ takels en radiografische afstandsbediening. - Een omvangrijk pakket rigging - Een omvangrijk pakket bekabeling (multikabels / DMX) - Een NI 8,0 zelfrijdende personenlift (hoogwerker) - Uitgebreid dimmer systeem - Moving light regeltafel - 8 stuks ROBE Robin 300 LedWash - 5 stuks ROBE Robin DLX Led spot RGBW (eerste in Nederland) - 4 stuks ARRI L7-C full colour Led fresnel - 6 stuks RJ Led Profiel schijnwerper - 21 stuks Briteq Led color bank (voor rondhorizon) - 25 stuks Multiform Led Multispots (voor accent verlichting) Rond april zal het publiek kennis kunnen maken met deze geweldige nieuwe vorm van reisvoorbereiding tijdens de Sound & Light shows. Ook zal het mogelijk zijn het theater met alle faciliteiten te huren.
Read more >

Studio59.tv (2012)

Veghel is met Studio59.tv een chique lunchroom en loungeroom rijker. Ondernemer René van Doorn opende in december zijn nieuwe zaak in het centrum van Veghel. Alles is aanwezig voor het houden van een presentatie of het organiseren van een evenement. Het fraaie interieur- en lichtontwerp kwamen van René zelf en ons als lichtleverancier. Zo kunnen op de begane grond de koofverlichting, de verlichting langs de wanden en de kleur van de transparante traptreden in elke gewenste kleur worden geschakeld. Hetzelfde geldt voor de spots die de halve spiegelbollen aan het plafond aanlichten. De bovenverdieping beschikt over soortgelijke verlichting, nog uitgebreid met verlichte tafeltjes, spots gericht op de structuurmuren en van kleur veranderende plafonnières. In het midden van de ruimte kan een dansvloer worden gecreëerd waarboven kroonluchters. PAR56 LED spots en Robe LedBeam 100 moving heads zorgen voor de juiste atmosfeer tijdens een party. Het witte meubilair, de kleine stage met sterrendoek, de LED pixelbars, de compacte DJ bar en een krachtige geluidsinstallatie complementeren de inrichting. Bijna alle verlichting is gebaseerd op RGBW LED, zodat naast de primaire kleuren rood, groen en blauw ook warm wit (en dus 16 miljoen mengkleuren) gekozen kan worden. Startend met de wensen van eigenaar René van Doorn werden eerst een aantal vaste kleurinstellingen gemaakt. Daarnaast is het mogelijk om zelf in groepen de gewenste lichtkleur te mengen, met de gedachte dat bedrijven of privé-personen die de ruimten huren voor een evenement of presentatie elke gewenste (huis)kleur kunnen kiezen. Op de bovenverdieping zijn ook de effectverlichting en rookmachine in de iPad bediening geïntegreerd. De beide iPads (één voor beneden, één voor boven) zijn elk verbonden met een eigen CueCore lichtcontroller van fabrikant Visual Productions, die op de achtergrond naadloos samenwerkt met Android- of iOS devices. De draadloze netwerken zijn exclusief voor de lichtbediening geconfigureerd endaarom nagenoeg ongevoelig voor invloeden van buitenaf.
Read more >

Afas Circustheater (2011)

AFAS Circustheater licht op! Misschien had u het al gezien, het karakteristieke koepeldak van het Circustheater in Scheveningen kleurt tegenwoordig vrolijk mee met de voorstelling of het evenement. Er bestond bij het Circustheater al langere tijd de wens om het gebouw meer te betrekken bij de voorstellingen en de andere activiteiten in het pand. Bij aankomst moet meteen duidelijk worden wat het thema van de avond is. Dat kan een Musical zoals Wicked zijn maar ook een bedrijfsevenement waarbij de kleur(en) van het organiserende bedrijf de toon voeren. Daarom is besloten om om het dak te voorzien van duurzame, energiezuinige en hoogwaardige Anolis LED armaturen (IP67) uitgevoerd met RGBW led en speciale optieken (standaard accessoires van fabrikant) om het juiste projectieoppervlak te creëren. De omgeving mag geen enkele overlast van het LED licht ondervinden. De opzet bestaat uit 12 stuks Anolis ArcSource 96 RGBW voor het grote koepeldak en 8 stuks Anolis ArcPad 48 voor het kleine koepeldak. Daarmee kan het gehele dak voorzien worden van een dekkende belichting. En vervangt het een groot aantal HQI 400W schijnwerpers. De keuze voor Anolis was snel gemaakt. De installatie moet de komende jaren probleemloos werken in een onbarmhartige omgeving met veel zon, zout en wind, vooral onderhoudsarm zijn en de aansturing moet simpel aan te passen zijn. Anolis heeft dit alles te bieden! Wij kijken samen met het Circustheater met vertrouwen uit naar een kleurrijke toekomst.
Read more >