REFERENTIES

Referenties, Architectural

Kunstwerk Anodebol in Barendrecht (2018)

Anode Energie heeft in samenwerking met kunstenaar Saskia Laurent en de architecten van USE Architects het kunstwerk “Anodebol” gecreëerd op een rotonde in Barendrecht. De energie bronnen zon en wind als inspiratie zullen er dynamisch ogende zeilen te zien zijn. 's Nachts worden de zeilen verlicht met een warm licht. De geprojecteerde kleur, zal representatief staan voor de energiebron welke het meeste energie heeft opgewekt die desbetreffende dag.

 Lumen Solutions heeft haar bijdrage geleverd aan dit project door het leveren van benodigde RGBW armaturen en de dmx vraagstukken van dit zeer mooie concept.

Dit kunstwerk is vanaf 12 december officieel te bewonderen op de rotonde Oude Trambaan/ Kilweg in Barendrecht.

Lees meer >

Wand schildering van Ghendtkazerne Rotterdam (2018)

Op het terrein van de thuisbasis van de mariniers in Rotterdam is in de zomer van 2018 een metershoge- en lange muurschildering onthuld…. Het kunstwerk is een onderdeel van de opknapbeurt die de Van Ghentkazerne aan het Toepad krijgt. "De lege, grijze muren riepen bijna om verfraaiing", aldus een woordvoerder. Luitenant-kolonel der mariniers Jan Ten Hove gaf het Rotterdamse kunstenaarsduo- TelmoMiel opdracht een passende afbeelding te maken. De schildering toont het moment waarop de mariniers hun opleiding hebben volbracht, hun veldpet afdoen en voor het eerst de mariniersbaret mogen dragen.

 

Lumen Solutions heeft deze wandschildering voorzien van een mooi egaal lichtontwerp met een 6 –tal RGBW profile licht armaturen welke op speciale events desgewenst van kleur kunnen veranderen. De gehele installatie schakeld via een auto sunclock regeling aan & uit. Deze licht regeling volgt automatisch de zon opkomst en ondergang gedurende alle jaar getijden.   

Lees meer >

Kruithuis Delft (2018)

Het Kruithuis aan de Delftse Schie is een voormalig opslagpand voor buskruit. Tegenwoordig doet het dienst als onderkomen voor de scoutingregio Delfland. Het Kruithuis werd in 1660 ver buiten de stadsmuren van de stad Delft gebouwd na de Delftse donderslag, de ramp met het oude kruithuis in 1654. Het is gebouwd naar een ontwerp van Pieter Post en bestaat uit een poortgebouw met het wachthuis Kortegaard, verbasterd vanuit de Franse naam ‘Corps de Garde’ en een pak- en kuiphuis, waar het buskruit werd gewogen en verpakt. De twee kruittorens staan in het midden van de vijver. Het complex is ommuurd en van een slotgracht voorzien. De beide toegangen tot de torens zijn voorzien van een tweetal dubbele deuren. De binnenste deuren zijn bedekt met koperen platen. Al het hang-en-sluitwerk is van koper om vonkvorming tegen te gaan. In de torens kon 400.000 pond kruit opgeslagen worden. De beide torens en het pak- en kuiphuis hebben een gemetseld gewelf en hebben aanzienlijk dikkere muren dan het gewelf zelf. Bij een eventuele ontploffing zou het dak de lucht in gaan en de muren blijven staan, waardoor er aan de omgeving veel minder schade zou worden aangericht. Aan de voorkant is een grote stenen brug, zodat het mogelijk is met een vaartuig het complex vanaf de Schie in te varen. Het poortgebouw is versierd met een fors wapen van de Staten Generaal. In de opkamer boven in het poortgebouw is een houten schouw aanwezig met daarboven eveneens in hout, het wapen van de Staten-Generaal. Het complex werd gebouwd in de stijl van het Hollands classicisme en is nog steeds in zeer goede staat.

Lumen Solutions heeft zorg gedragen voor het lichtplan voor de gevelmuur kolommen, het poortgebouw en het schitterde 17e -eeuws wapenschild aan de voorzijde van het terrein. De gehele licht installatie wordt geschakeld via een automatisch sunclock-regeling. Deze regeling kijkt wanneer naar de zon opkomst & ondergang en past de schakelingen automatisch aan gedurende de verschillende jaar getijden. De eindgebruiker hoeft dus nergens zelf iets te veranderen.

Lees meer >

Amsterdam Light Festival (2018)

De lichten staan aan op het Amsterdam Light Festival. In de line-up van dit jaar o.a. het stuk van senior designer Gomez Lucas 'geabsorbeerd door licht'
Dit kunstwerk trekt vanaf nu tot januari bezoekers te voet, met de fiets of per boot naar de Amsterdamse Hermitage.


Lumen Solutions heeft meegewerkt aan dit eigentijdse kunstwerk, zo hebben we Rosco Litepads en Gantom flicker generators geleverd om de mobiele telefoons daadwerkelijk te laten oplichten.

De Litepads zijn per stuk met twee aparte LEDstrips uitgevoerd, om zo twee Gantom Flicker generators aan te kunnen sluiten op 1 Litepad.
Dit om een subtiel effect mee te geven alsof de personen op het bankje een online filmpje aan het kijken zijn. 
Lees meer >

Delftse Molen de Roos (2018)

De Roos is de enig overgebleven molen van de 18 molens die ooit in Delft hebben gedraaid. Nu is de Roos een bruisend, open en werkend icoon van Delft, waar je Ambacht, Techniek, Geschiedenis & Cultuur beleeft. Elke week maalt de Roos op de kracht van de wind biologisch graan tot meel.

Lumen Solutions heeft deze molen mogen voorzien van compleet licht plan. Dit lichtplan schakelt automatisch aan/uit met een stand-alone sturing die zelfs de wisselende zon’s op en ondergangen gedurende het hele jaar bewaakt.  

Lees meer >

TU Delft (2018)

Kort geleden heeft Lumen Solutions weer een mooi project opgeleverd. Wij werden benaderd door TU Delft om mee te denken over het concept. Het idee was om met lichtlijnen meer sfeer te creëren in de zaal.

Door gebruik te maken van 6 meter lange custom made LED armaturen die door ons geproduceerd zijn, hebben we invulling gegeven aan het concept.

Samen met de reeds aanwezige led barren maakt het een mooi geheel met veel mogelijkheden.  Met een druk op de knop van de B-station kan de gebruiker de kleurstelling aanpassen van de lichtlijnen.

De laatste foto is van voor de installatie en de andere foto’s zijn diverse lichtscenes in de nieuwe situatie.

 

Lees meer >

Royal Room de Kroon (2018)

De Royal Room is een nieuwe zaal aan het Rembrandtplein in Amsterdam en kan gehuurd worden voor recepties, privéfeesten/diners, seminars, productpresentaties, vergaderingen etc. 

In opdracht van De Kroon heeft Lumen Solutions de Royal Room voorzien van LED verlichting met als eyecatcher de bar.
In de randen van de bar zijn Artecta ledstrips gebruikt, en voor het aanlichten van de flessen hebben we gekozen voor de Gantom One pinspots.

Lees meer >

Museum House of European History (2017)

In 2017 is het nieuwe museum HoEH geopend in Brussel, het vrij toegankelijk museum is opgericht om meer te vertellen over de geschiedenis van Europa te vertellen.


Lumen Solutions is door Meyvaert gevraagd om mee te denken om zo het lichtplan het beste tot zijn recht te laten komen.

In samenwerking met CLS hebben we een Sapphire 90° ontwikkeld die exact voldeed aan de wensen van de lichtontwerper.

De custom made Teclumen armaturen zijn gespoten in een RAL kleur en voorzien van EUtrac track adapters.

Materiaallijst:

► 150x CLS Sapphire DMX LED 3000K 90° alu/white housing Track Mount

► 31x CLS Sapphire DMX COB ZOOM 96CRI alu/white housing Track Mount

► 130x Teclumen Mini Pony Fresnel DMX 13°-88° 3000K White housing Track Mount

► 17x Teclumen Mini Pony PC DMX 13°-88° 3000K White housing Track Mount

► 6x Teclumen Mini Pony Profile DMX 20°-38° 3000K White housing Track Mount

► ETC Mosaic showcontroller / ELC randapparatuur / Lumen radio wireless dmx netwerk

 

 

Lees meer >

Expositieruimte Kunstlinie Almere Flevoland (2017)

In 2017 is de nieuwe tentoonstellingsruimte van Kunstlinie Almere Flevoland geopend.

 

Lumen Solutions heeft in samenwerking met Harwig B.V. o.a. het volgende geleverd:

► 800 meter Eutrac railsysteem

► 28 diverse ETC armaturen

► 39 Teclumen profiel armaturen

► Complete Dali/DMX sturing

► Flexibel rigging systeem van Doughty/Prolyte.

 

De foto's zijn gemaakt tijdens de opening in januari 2017.

Lees meer >

TivoliVredenburg kiest voor Anolis Ambiane (2017)

Na het testen van diverse armaturen heeft TivoliVredenburg gekozen voor de Ambiane RGBW.

Op het moment van schrijven zijn er inmiddels 225 geleverd, en staan er 200 in bestelling voor de volgende fase.

 

Lees meer >

De Kroon in Amsterdam (2016)

Een mooi klassiek interieur, uitgelicht met Artecta & Gantom One armaturen.

 

Als vaste leverancier van diverse horecagelegenheden in Amsterdam heeft Lumen Solutions ook de Kroon voorzien van een nieuw lichtplan.Lees meer >

Project “Aura” op het Forum te Utrecht (2016)

In opdracht van PolyLester heeft Lumen Solutions de verlichting verzorgt voor dit prachtige kunstwerk “Aura” op het Forum tegenover het Stadskantoor te Utrecht.

De installatie is in opdracht van Lumen Solutions verzorgt door de firma Bekhuis Lichtprojecten te Almelo.

De toegepaste armaturen zijn van CLS LED, type REVO BASIC

Lees meer >

Meer referenties Architectural