REFERENCE

Afas Circustheater (2011)

AFAS Circustheater licht op!

Misschien had u het al gezien, het karakteristieke koepeldak van het Circustheater in Scheveningen kleurt tegenwoordig vrolijk mee met de voorstelling of het evenement.

Er bestond bij het Circustheater al langere tijd de wens om het gebouw meer te betrekken bij de voorstellingen en de andere activiteiten in het pand. Bij aankomst moet meteen duidelijk worden wat het thema van de avond is. Dat kan een Musical zoals Wicked zijn maar ook een bedrijfsevenement waarbij de kleur(en) van het organiserende bedrijf de toon voeren.

Daarom is besloten om om het dak te voorzien van duurzame, energiezuinige en hoogwaardige Anolis LED armaturen (IP67) uitgevoerd met RGBW led en speciale optieken (standaard accessoires van fabrikant) om het juiste projectieoppervlak te creëren. De omgeving mag geen enkele overlast van het LED licht ondervinden.

De opzet bestaat uit 12 stuks Anolis ArcSource 96 RGBW voor het grote koepeldak en 8 stuks Anolis ArcPad 48 voor het kleine koepeldak. Daarmee kan het gehele dak voorzien worden van een dekkende belichting. En vervangt het een groot aantal HQI 400W schijnwerpers.

De keuze voor Anolis was snel gemaakt. De installatie moet de komende jaren probleemloos werken in een onbarmhartige omgeving met veel zon, zout en wind, vooral onderhoudsarm zijn en de aansturing moet simpel aan te passen zijn. Anolis heeft dit alles te bieden!

Controllux kijkt samen met het Circustheater met vertrouwen uit naar een kleurrijke toekomst.


More references Architectural