REFERENCE

Citymall Almere (2013)

Deel 1 - Luifel
In opdracht van Unibail-Rodamco bouwen Dura Vermeer Bouw Hengelo en Imtech Building Services Amersfoort aan een mooier en aantrekkelijker Citymall Almere (het nieuwe gedeelte van Almere Centrum).

Eén van de belangrijkste projecten om windoverlast in het winkelcentrum te beperken is de overkapping op het Forum. De windoverlast werd mede veroorzaakt door de stand van het gebouw Lakeside, waarin onder andere Restaurant Bobbie Beer is gehuisvest. De overkapping werd tegen dit gebouw aan geplaatst, om de zogenaamde \'Valwind\' te minimaliseren.

Naast het aanpakken van de windhinder is er een focus op: het prettiger inrichten van openbare ruimte, verlichting straatmeubilair en beplanting.

Na een uitgebreid engineeringstraject van Projectleider Gerrit Schottert van Controllux met Stefan Verhoef van de firma InventDesign te Amsterdam leverde Controllux 268st. custom made RGBW LED-armaturen onderverdeeld in vier- en tweevoudige clusters.

Deel 2 - Winkelpanden
Navolgend op de al uitgevoerde kwaliteitsverbeteringen binnen City Mall Almere is inmiddels de revitalisatie van Blok 2, ofwel “the Jewel” van David Chipperfield Architects (Londen), in uitvoering gebracht.

Het idee achter deze revitalisatie is om de shopfronts en de penanten van de winkeliers op te trekken naar een gezamenlijke lijn in plaats van de huidige getrapte lijn. Hierdoor zal de zichtbaarheid van de winkel aanzienlijk worden verbeterd en ontstaat de mogelijkheid een vernieuwde aantrekkelijke invulling van de gevel te geven.

De betonnen penanten, ter plaatse van de winkelscheidingen, zullen daarbij een uniforme transformatie ondergaan door ze van een zwart glazen voorzetpaneel te voorzien wat ruimte zal geven voor een eenduidige uiting van de handelsnamen van de winkeliers. Ten slotte wordt ook de bovengelegen glazen voorzetgevel aangepakt door middel van het aanbrengen van horizontale lichtlijnen welke de overgebleven twee glazen stroken zullen gaan aanlichten.

Na een uitgebreid engineeringstraject van projectleider Gerrit Schottert van Controllux, is er na diverse demo opstellingen gekozen voor 597st. IP65 geclassificeerde Cree barren van DecaLed. Dit product werkt op 230 VAC met een wattage van 40W en een stralingshoek van 10° x 35° (asymmetrisch).


More references Architectural