Vakkundig personeel Groot netwerk Flexibel Groot assortiment Ontzorging
Vakkundig personeel
Groot netwerk
Flexibel
Groot assortiment
Ontzorging

Bijlmer Parktheater

Amsterdam

Transformatie naar LED, met oog voor functionaliteit en sfeer.

De Gemeente Amsterdam streeft een stad die zuinig omspringt met energieverbruik. Er wordt gestreefd naar een vermindering van de CO2-uitstaat met 55% in 2030. Een behoorlijke ambitie voor een grote stad. Onderdeel daarvan is het verduurzamen van gebouwen binnen de gemeente en onlangs was het Bijlmer Parktheater aan de beurt. Alle functionele verlichting binnen het gebouw is door Lumen Solutions vervangen voor een gelijkwaardige LED variant.

History

Het Bijlmer Parktheater werd tussen 2005 en 2009 gebouwd in een groenstrook tussen het Anton de Komplein en het Bijlmerpark in Amsterdam Zuidoost, dat in 2014 een nieuwe naam kreeg: Nelson Mandelapark. Het theater heeft een zaal voor voorstellingen met maximaal 230 zitplaaten. Daarnaast bieden de drie danszalen plaats voor theater- en dansgroepen met diverse culturele achtergronden, met oog voor talent van de toekomst.

Oplossing

Voor het vervangen van de bestaande armaturen is rekening gehouden met een LED variant die zoveel mogelijk gelijk was aan de bestaande PL- en TL-verlichting. Zo integreerden wij een downlight lichtbron in de bestaande cilindervormige armaturen in de danszalen: een oplossing op maat waarbij circulariteit een duidelijk belang heeft gehad. Ook werden diezelfde downlights gebruikt in de algemene ruimten, zoals de gangen en toiletten. De foyer werd voorzien van kleine spotjes voor meer sfeer. In de kantoren en technische ruimtes binnen het gebouw zijn diverse opbouw en inbouw LED TL-armaturen geplaatst. Ook in de theaterzaal werd het werklicht vervangen door een combinatie van koud en warm wit licht. De tribune in de theaterzaal werden voorzien van nieuwe zwarte traptrede profielen voorzien van LED verlichting. Als laatste werd de verlichting in de luifel vervangen door op maat gemaakte inbouw RGBW-spots, welke met een eenvoudig knoppen-paneel in diverse kleuren aangezet kan worden. Naast een besparing in energie resulteert de nieuwe verlichting ook in meer licht output in het gebouw en een meer creatieve invulling van de luifelverlichting.

Transformatie naar LED, met oog voor functionaliteit en sfeer.

De Gemeente Amsterdam streeft een stad die zuinig omspringt met energieverbruik. Er wordt gestreefd naar een vermindering van de CO2-uitstaat met 55% in 2030. Een behoorlijke ambitie voor een grote stad. Onderdeel daarvan is het verduurzamen van gebouwen binnen de gemeente en onlangs was het Bijlmer Parktheater aan de beurt. Alle functionele verlichting binnen het gebouw is door Lumen Solutions vervangen voor een gelijkwaardige LED variant.

History

Het Bijlmer Parktheater werd tussen 2005 en 2009 gebouwd in een groenstrook tussen het Anton de Komplein en het Bijlmerpark in Amsterdam Zuidoost, dat in 2014 een nieuwe naam kreeg: Nelson Mandelapark. Het theater heeft een zaal voor voorstellingen met maximaal 230 zitplaaten. Daarnaast bieden de drie danszalen plaats voor theater- en dansgroepen met diverse culturele achtergronden, met oog voor talent van de toekomst.

Oplossing

Voor het vervangen van de bestaande armaturen is rekening gehouden met een LED variant die zoveel mogelijk gelijk was aan de bestaande PL- en TL-verlichting. Zo integreerden wij een downlight lichtbron in de bestaande cilindervormige armaturen in de danszalen: een oplossing op maat waarbij circulariteit een duidelijk belang heeft gehad. Ook werden diezelfde downlights gebruikt in de algemene ruimten, zoals de gangen en toiletten. De foyer werd voorzien van kleine spotjes voor meer sfeer. In de kantoren en technische ruimtes binnen het gebouw zijn diverse opbouw en inbouw LED TL-armaturen geplaatst. Ook in de theaterzaal werd het werklicht vervangen door een combinatie van koud en warm wit licht. De tribune in de theaterzaal werden voorzien van nieuwe zwarte traptrede profielen voorzien van LED verlichting. Als laatste werd de verlichting in de luifel vervangen door op maat gemaakte inbouw RGBW-spots, welke met een eenvoudig knoppen-paneel in diverse kleuren aangezet kan worden. Naast een besparing in energie resulteert de nieuwe verlichting ook in meer licht output in het gebouw en een meer creatieve invulling van de luifelverlichting.

Interesse in onze diensten?

Onze referenties

Voor meer producties bezoek je onze Projecten pagina

De laatste Ronde, Youp van ‘t Hek
Amsterdam
Openbare Bibliotheek Amsterdam
Amsterdam